اسلوب حاکم بر توسعه نسلهای سلولی شبکههای ارتباطی سیار، روایتگر تجاری شدن هر نسل سلولی جدید پس از گذشت ۱۰ سال است و گذشتن از طول این بازه زمانی، ضمن خلق تجربیات جدید برای سرویسدهندگان ارتباطی، عموما بر سرعت دسترسی و کیفیت سرویس در سمت مصرفکنندگان نیز تأثیر مستقیم دارد.
به گزارش ارغوان نیوز، نسلهای نوظهور ضمن به همراه داشتن چالشهای اجتماعی و کسبوکاری در بدو سرویسدهی، پیشرفتها و بهبودهایی را در سبک زندگی به ارمغان میآورند که در نهایت تبدیل به امضای آنها میشود.
نسل دو (۲G) معرفی شد تا خدمات صوتی و پیام کوتاه را عرضه کند، ظهور نسل سه (۳G) با اتصال اینترنت موبایل گره خورده است، نسل چهار (۴G) در ادامه نسل قبلی به مقوله موبایل پهنباند پرداخت و نسل پنج (۵G) که همچنان چشم به بازار تجاری دوخته، بافت داده منسجمی را در بر میگیرد که درصدد پاسخگویی به نیازهای بالای شبکه تلفن همراه است.
مشخصات رادیویی اولیه که مربوط به ۵G میشود در اواخر سال ۲۰۱۷ تحت نسخه ۱۵ سازمان استانداردگذار ۳GPP منتشر شد و در سال ۲۰۱۸ نیز تلاشهای بسیاری برای تکمیل این نسخه انجام گرفت. با وجود اینکه نسخه مذکور در ابتدا به یکپارچهسازی سیستمهای رادیویی ۵G غیرمستقل پرداخت اما دامنه انتشار آن گسترش یافت تا ۵G مستقل براساس یک سیستم رادیویی جدید را هم پوشش دهد.