بر اساس آمار رسمی منتشرشده، تورم عربستان سعودی در ماه فوریه به ۱.۸ درصد رسید، در حالی که در ماه قبل از آن ۱.۶ درصد بود.
به گزارش ارغوان نیوز، اداره کل آمار عربستان (گاستات) اعلام کرد که شاخص بهای مصرفکننده ماهانه در ماه فوریه عمدتا متاثر از قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها بوده که نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد افزایش ثبت کرده است.
این صعود به دلیل افزایش ۱.۴ درصدی اجاره بهای مسکن است. قیمت اجاره بها به دلیل اهمیت نسبی بالای آن در سبد مصرفی عربستان با رقم ۲۱ درصد، محرک اصلی نرخ تورم در فوریه ۲۰۲۴ بود.
در ماه فوریه، هزینههای مواد غذایی و آشامیدنی نسبت به ماه قبل ۰.۴ درصد، در حالی که قیمت حمل و نقل ۰.۳ درصد کاهش یافت.
قیمت در بخشهای تفریحی و فرهنگی در ماه فوریه ۰.۲ درصد صعود کرد و پس از آن هزینه کالاها و خدمات شخصی بود که ۰.۱ درصد افزایش یافت.
از سوی دیگر، قیمت آموزش، رستوران، هتل و خدمات بهداشتی و درمانی در ماه فوریه نسبت به ماه ژانویه تغییر محسوسی نشان نداد.
در مقایسه با فوریه ۲۰۲۳، قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها در ماه گذشته ۸.۵ درصد، در حالی که نرخ غذا و نوشیدنی ۱.۳ درصد افزایش یافته است.
بهطور مشابه، قیمت رستورانها و هتلها ۲.۵ درصد افزایش یافت که ناشی از افزایش ۲.۲ درصدی هزینههای خدمات پذیرایی بود.
همچنین گاستات فاش کرد که هزینههای آموزش در ماه فوریه به دلیل افزایش قیمت آموزش متوسطه که ۴.۳ درصد افزایش یافت، ۱.۲ درصد صعود کرد.
در مقابل قیمت لوازم خانگی و نگهداری در ماه فوریه نسبت به ماه مشابه سال قبل سه درصد کاهش داشته است. علاوه بر این، قیمت پوشاک و کفش در ماه فوریه نسبت به دوره سال قبل چهار درصد و نرخ حمل و نقل ۰.۹ درصد کاهش یافت.
در گزارش دیگری، گاستات اعلام کرد که شاخص قیمت عمدهفروشی عربستان سعودی در ماه فوریه نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳.۱ درصد افزایش یافته است و این افزایش ناشی از قیمت فرآوردههای نفتی پالایش شده و مواد شیمیایی اساسی بوده که به ترتیب ۱۲ درصد و ۱۰.۸ درصد افزایش ثبت کردند.
به طور مشابه، شاخص قیمت عمدهفروشی عربستان سعودی در ماه فوریه نسبت به ماه قبل ۱.۲ درصد کاهش یافت که ناشی از کاهش قیمت سایر کالاهای قابل حمل است که ۳.۲ درصد نزول کرد.
انتهای پیام