یک فعال اقتصادی با بیان اینکه بنابراین نرخ ارز در مدت طولانی در قیمتهای فعلی باقی نمیماند، تصریح کرد: به نظر میرسد که تغییرات نرخ ارز به دلیل افزایش انتظارات شکل گرفته است و بعد از اینکه بحران سوریه فروکش کند؛ به طور قطع کاهش یافته و نرخ هم به قیمتهای قبلی باز میگردد.
جهانبخش سنجابی شیرازی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در گفتگو با ارغوان نیوز با اشاره به اینکه نا امنیهای سوریه در روزهای اخیر موجب شد نوسان بازار ارز در داخل کشور افزایش یابد، گفت: این نوسان نرخ ارز در کشور دارای منطق اقتصادی نیست؛ در نتیجه کوتاهمدت و موقتی خواهد بود.
وی با بیان اینکه بنابراین نرخ ارز در مدت طولانی در قیمتهای فعلی باقی نمیماند، تصریح کرد: به نظر میرسد که تغییرات نرخ ارز به دلیل افزایش انتظارات شکل گرفته است و بعد از اینکه بحران سوریه فروکش کند؛ به طور قطع کاهش یافته و نرخ هم به قیمتهای قبلی باز میگردد.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته شاهد حدود ۲۰ نوع ریسک سیاسی کمسابقه و حتی بیسابقه در منطقه بودهایم، گفت: با وجود تعداد زیاد التهابات سیاسی، نرخ ارز در یک سال گذشته حدود ۲۰ درصد افزایش یافته و این در حالی است که تورم ۳۵درصدی در اقتصاد حاکم است. این عدم جهش بالای ارز در بازار نشان میدهد بانک مرکزی در ثبات بازار عملکرد خوبی داشته است.
سنجابی در پایان تاکید کرد: ثبات بازار ارز با وجود تعداد زیاد تنشهای سیاسی – نظامی ناشی از سه عامل است، اول اینکه نرخی که در بازار شکل گرفته تقریبا با اندکی اختلاف نزدیک به نرخ واقعی و تعادلی ارز است، دوم اینکه مداخلات به موقع بانک مرکزی مانع از عمیقتر شدن التهاب بازار ارز شده است، یعنی بانک مرکزی با ابزارهایی که در اختیار دارد، در زمان مناسب و در مدت محدودی شروع به مداخله در بازار ارز میکند، بنابراین نقش بانک مرکزی در ثبات بازار ارز بسیار پر رنگ است. در آخر اینکه تاب آوری اقتصاد کشور نسبت به سالهای گذشته بیشتر شده است و تنشها دیگر اثر آنچنانی بر انتظارات فعالان اقتصادی و بازارهای ما ندارد.
انتهای پیام